tiistai 29. lokakuuta 2013

Upea kokemus

Voi miten ihanaa oli aloittaa tämä päivä ystävän hellissä käsissä. Tässä postauksessa haluan jakaa upean kokemukseni kanssanne, runokuvat jätän tänään pois. 

Olin ensimmäistä kertaa Ayurvedisessä pää- ja kasvohoidossa. Osasin jonkin verran odottaa, mitä on tulossa, kun vanhin tyttäreni on myös käynyt tässä. Hoidon tekijä Regina kertoi aluksi mihin hoito vaikuttaa ja miten se tehdään. Se oli hienoa, tiesi vähän ennakkoon mitä aikaan sisältyy.

"Avaa lihasjännityksiä, helpottaa päänsärkyä ja ehkäisee migreeniä, hoitaa päänahkaa, aktivoi hermojärjestelmää ja kehon energiavirtauksia, rauhoittaa mieltä ja rentouttaa syvästi. Lihasjännitykset voivat vaikeuttaa pään alueen verenkiertoa, jolloin aivojen hapensaanti vähenee ja energiavirtaukset heikkenevät. Tästä, sekä liiallisesta stressistä voi aiheutua päänsärkyä ja migreeniä sekä uupumusta, univaikeuksia, levottomuutta ja hermostuneisuutta. Ayurvedinen pää- ja kasvohoito, voi auttaa näihin vaivoihin"

Hoito kestää noin tunnin, tosin mulla kesti melkein kaksi tuntia, mutta ei haitannut yhtään, upeeta kun ei ollut mihinkään kiire. Korut ja meikit jätettiin pois, eikä todellakaan kannattanut laittaa hiuksia mitenkään, suoraan sängystä nousseen näköisenä lähdin. Aamulla ennen menoa piti juoda paljon vettä ja samaten hoidon jälkeen koko illan tässä olen lipitellyt vettä, eikä ole päätä särkenyt!

Istuin aluksi tuolilla, ylävartalo riisuttuna pyyhkeeseen käärittynä. Olin laittanut legginsit jalkaan, oli mukava istua, tosin voi olla pikkareillakin, mut mä tykkäsin näin. 
Hoito aloitettiin energiakanavien avaamisella, jolloin käsiteltiin päälaki, kämmenet ja jalkapohjat. Seuraavaksi hierottiin pää, niska ja selkärangan alue. Tässä vaiheessa olin jo ihan euforisessa tilassa. Rentouttava, lämmin öljy lämmittää mukavasti ja rauhallinen, aiheeseen sopiva musiikki vie mielen ihan muualle korkeuksiin. Vaikka me ollaan niin kovia juttelemaan, että välillä meni nauruksikin. 

Tämän jälkeen siirryin selinmakuulle hierontapöydälle, lämpimän huovan alle.
Selän alla tuntui jotain lämmintä, Regina oli lämmittänyt kaurapusseja ennen hoitoa, nilkkojenkin alle ja päälle sain sellaiset.
Aivan mahtavaa, mä niin rakastan lämpöä! Pöydällä hierottiin kasvojen ja pään aluetta sekä marmapisteitä pehmein, rentouttavin liikkein. Korvien pisteitä, leukaa, nenän pieliä, silmien ympärystä jne. En osaa sanoin kertoa, miten upeaa se oli. Monta päivää särkenyt päätä ja sitten tällainen hoito ja vaikka ei olisikaan särkenyt, olisin silti ollut ihan hurmiossa! Lopuksi Regina asetti kätensä kasvoilleni ja piti niitä siinä hetken, samoin korvien kohtaan. Hänen mukaansa mulla on niin paljon energiaa ja sisältä tulevaa lämpöä, että hänen tuli hoidon aikana todella lämmin, vaikutin häneen sillä tavalla.

Hoidossa hän käytti Frantsilan Yrttitilan rentouttavaa shiroradaöljyä. Hän lähetti kyllä linkin missä sai testata oman kehotyyppinsä, jotta osaisi lisätä oikeanlaista öljyä tämän tavallisen sekaan. Sitä ei ollut pakko tehdä, mutta kokeilin..en muista niitä juttuja sieltä, enkä niistä mitään ymmärtänytkään, monta eri kohtaa, mutta laitoin kaikki lapulle muistiin ja Regina tiesi heti mitkä öljyt vaikuttaa minuun eniten.

Minuun hoito todella vaikutti! Hoitopöydällä maatessani alkoi tuntua käsissä ja koko kropassa paljon virtauksia, ja käsiä sekä jalkoja nipisteli. Mieli rentoutui kokonaan, vaikka aluksi huomasin että jännitän hartioita, sekin hävisi hoidon myötä, niin rennoksi tulin. Oikeastaan kun sitten sängyltä nousin, oli olo melkein poissaoleva, leijailin jossain sfääreissä. Sen verran pitää varoittaa, ettei lähde tällaiseen hoitoon sillä mielellä että menisi jonnekkin asioille heti suoraan, minäkin olin varannut koko loppupäivän vapaaksi. Hiukset ja yläkroppa sekä kasvot käsitellään runsaalla määrällä öljyä joten kaikki kiiltää, ja hiukset on kuin öljyllä pestyt. 

Ajoin kotiin ja olin niin väsynyt että melkein olisi voinut nukkua, kaikkien huonosti nukuttujen öiden jälkeen, todella väsynyt. Annoin öljyjen vaikuttaa hiuksissa ja kropassa vielä pari tuntia, ennenkuin menin suihkuun. Hetken levättyäni, nousin ylös ja tuntui hyvin energiseltä, join teetä mukillisen ja sen jälkeen olisin voinut tehdä vaikka mitä, niin ihanan energinen olo tuli. Regina kyllä sitten varoitteli, että älä nyt virtauksessa ala mitään suursiivoa tekemään, vain jotain kevyttä. No, enpä tietenkään. Vaihdoin petivaatteet, pesin pyykkiä pari koneellista, järkkäilin talon siistiksi ja kirjoittelin.

Nyt alkaa taas väsyttää, voi kun pystyisikin nukkumaan yön ilman lääkettä, kokeilen ainakin!

Suosittelen lämpimästi kaikille tätä. Sitä en tiedä onko jotain sairauksia estona hoidon ottamiselle, mutta hoidon tekijä osaa kertoa siitä paremmin.

Kiitos kun luit loppuun asti. Jos olet itse käynyt tässä tai samantapaisessa hoidossa, olisi kiva kuulla kokemuksiasi! Kirjoittele tuohon alapuolelle kommentteihin. Aloita klikkaamalla (ei kommentteja tai esim 2.kommenttia- kohta auki), jos et ole kirjautunyt googleen, valitse kommentin kirjoitettuasi alasvetovalikosta esim. nimetön.

Mukavaa tiistai-illan jatkoa ja voi hyvin!

1 kommentti:

  1. Kiinnostavaa ! Minäkin koen olevani erilainen, mutta olen erilainen ISOMUMMU .En ollenkaan tavanomainen .

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)