keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Keskellä viikkoa

Keskiyö lähestyy taas uhkaavasti. Mulla ollut tän illan ajan ihan mahtava jysäri ja taas vasemmalla puolella. Tunnen kädelläni kuinka suoni ohimolla sykkii. Panacodia kehiin, pakko vaikka vaikuttaisikin keskushermostoon, ei muuta lääkettä pysty allergioiden takia ottamaan :(  

Päivä alkoi ihan kivasti kun kävin huollattamassa ripsiä ja juteltiin Johannan kanssa kaikkee ihanaa asiaa, se tunti kuluu niin nopsasti. Aika samansuuntainen ajatusmaailma vaikka on mua niin paljon nuorempi että voisi olla tyttäreni. Upeaa kun on löytänyt tollasen paikan johon ihan mielellään menee. Naapurihuoneen (kauneushuone Valo) Virpikin sanoi että tuttu ääni kuului..niin, siis minähän en ole ihan hiljaisimmasta päästä..
Kun avasin facebookin, huomasin minulle uuden runokuvasivuston, yksi kaverini oli jakanut sieltä kuvan. Mielenkiinnosta kävin katsomassa minkälainen mahtaa olla ja yllätys oli todella suuri, kun huomasin että oli ottanut minun sivustoltani runokuvia omalleen. No, siinähän ei vielä mitään ihmeellistä, niin moni tekee ja jaettavaksi kuvat on tehtykin, mutta hän oli leikannut kuvien alaosasta runon kirjoittajan nimen sekä Elämän kiehtova taika sivuston nimen pois! Eli jakoi runoja kuin ominaan. Laitoin heti tietoa tästä omalle seinälle sekä Elämän kiehtova taika että Erilainen Mummi sivustoille ja pyysin jakamaan päivitystä, harmitti niin vietävästi asia. Tässä yksi sivustoni runokuva jonka hän oli leikannut, taiteilija tuttavani kuva sekä minun runoni, alaosasta leikattu kaikki tiedot pois, siellä luki myös kuvan tekijän nimi:
Mieshenkilö joka ylläpitää sivustoa YSTÄVÄ soitti sitten minulle asiasta illalla, tai itseasiassa soitteli pojan puhelimeen, sillä minulla on salainen numero, oli kysellyt numeroani tiedusteltusta. Sanoi että hän ei omasta mielestään ole tehnyt mitään väärää ja kun sanoin että tekijänoikeuslaki ei salli tuollaista tehtävän, hän väitti että facebookin säännöissä on että kaikkia tekstejä ja kuvia saa ottaa ja jakaa mielinmäärin, eikä tämä laki koske niitä. Jakaa saakin, mutta kokonaisena! Hän sanoi että minäkin teen väärin kun käytän muiden kuvia runoihin. Teen kyllä niin, mutta koskaan en ota kenenkään yksityisen kuvia, ellen kysy ensin lupaa, vaan aina esim. MTV tai Ylen käyttämiä tai sitten facebookin kuvasivustoilta joista kuvia saa käyttää..niin tekevät kaikki muutkin..mutta tällaista en ole kyllä ennen kuullut tai nähnyt että alaosa kuvasta leikataan pois! Käski minua heti poistamaan päivitykseni asiasta, hänen mielestään olisi pitänyt kertoa asiasta suoraan hänelle, eikä levittää tietoa eteenpäin. Olen kyllä toista mieltä! Siellä nimittäin oli monen muunkin sivuston runokuvia samalla tavalla leikattuna. Harmitti tietty minuakin ihan kamalasti tuollainen törkeä teko ja se on nyt hoidettu tällä tavalla. Eikä kaduta yhtään. Eikä oikeastaan hetkauttanut mitenkään vaikka soittikin, ennen olisin varmaan itkenyt itseni uneen tuollaisen takia, nyt en enää tee niin. Olen tullut vahvemmaksi vastaanottamaan tällaistakin palautetta. Hienoa!

Tämän ihanan tekstin löysin Enkelten matkassa sivustolta facesta:

"Tämä on viesti enkeleiltäsi, että vaihe elämässäsi on päättymässä. He haluavat sinun tietävän, että kun asiat rauhoittuvat he ovat mukanasi auttamassa ohjaamaan sinua uuteen tilanteeseen joka paremmin sopii tarpeisiisi, toiveisiisi ja tarkoitukseesi. " 
- D.V -
Eipä tässä muuta kuin hyvää yötä. Kirjoittelen tähän vielä yhden omankin runoni ja sitten painun sänkyyn! Kuullaan huomenissa!

                                              Tämän mustemmaksi 
                                              ei marraskuun ilta

                                              Odotan
                                              tähtiä taivaalle
                                              kuuta nousevaksi
                                              pilvien verhon repeävän

                                              Antavan valon tulla

                                              Elämän pimeään
                                              Sydämen ikävään

                                              Mieleni vahvana
                                              ehjänä
                                              yön pitkinä tunteina

                                              Kuka tietää syttyikö 
                                              jo tähti?

                                              -Elina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)