torstai 14. marraskuuta 2013

Toivoa

Nyt ei ollut autoa tänään joten olen ollut kotosalla, pienen kävelylenkin tein ja meditoin. Kirsi Rannon kirjan mukana tuli cd, jossa ihanaa rentoutusmusiikkia. Sitä kuuntelin sitten meditoidessani. Mä saan parhaiten mielen tyhjäksi kun kuuntelen tämän tyylistä musiikkia hiljaisella volyymilla ja tietysti kynttilä on palamassa. Jos on ihan hiljaista, niin ajatukset alkaa harhailemaan joka puolella ja silloin meditoinnista ei tule mitään, rentoutusmusiikki auttaa keskittymään. Oli taas kyllä todella erilainen mieli sen jälkeen. Välillä mä oon niin levoton, ahdistunut ja panikoin, mutta sitten vaan  musiikkia soimaan ja mieli tyhjäksi, hengitys on myös tärkeää, syvään ja pitkään. Yleensä hengittelen nopeasti ja pinnallisesti. Mun terapeuttikin sanoi että nukkumaan mennessäkin kannattaa miettiä hengitystä, syvään hengitys, pidättelee hetken ja puhaltaa ulos, siten saa mielen ja kropan rauhoittumaan. 
Kaikkea oon yrittänyt jotta pääsisin tästä sairaudesta eroon, tai en varmaan koskaan koko sairaudesta, mutta osaisin elää sen kanssa ja hoitaa sitä oikein. Stressi pois, paineet pois, murheet pois, se on ihan kaikkein parasta. Olen yrittänyt aloittaa ajattelemaan paljon itseäni, ihan kokonaan en sitä vielä osaa, mutta osaan sentään jo sanoa ei, kun siltä tuntuu. En rasita itseäni liikaa. Enää en jaksa välittää, jos joku katsoo pitkään kun en ihan kaikkeen aina lupaudu mukaan, esim.  lasten koulujutuissa, vaan sanon kylmästi ei, en nyt vaan jaksa.
Myös ikä tekee tässä tehtävänsä, nuorempana en ois edes kehdannut sanoa, mutta enää en piittaa siitä, vain omasta hyvinvoinnista.

Teissä lukijoissa on myös muutama jotka sairastavat masennusta tms. Miten sinulla on mieli ja ajatukset muuttuneet sairastumisen jälkeen, onko sinusta tullut rohkeampi sanomaan ei?
Hienoa kun huomenna on taas perjantai. Huomaan että koululaisetkin on aina näin loppuviikosta aina vaan väsyneempiä. Tämä pimeys vaikuttaa siihen paljon, pienen hetken ajan päivällä valoisaa. Viikonloppuna saadaan sitten taas nukkua ihan rauhassa aamulla, koko porukka. 

Nämä runot mitä tässä tekstin väleissä, ovat yhden Elämän kiehtova taika sivuston tykkääjän kirjoittamia, Heidin. Eivätkö olekin upeita? Hän lähetti ne minulle fb-viestinä ja etsin kuvat, kirjoittelin ja julkaisin sivustolla. Jos sinullakin on kivoja runoja niin tykkää sivustosta ja lähetä runosi viestinä.

Tässä mun uusin sanailuni, kirjoittelen sen tähän loppuun. Sitten ei muuta kuin oikein mukavaa torstai illan jatkoa ja kuullaan huomenissa. 

                                    Elämä on suuri palapeli

                                    Pettymykset
                                    Murheet
                                    Vaikeudet
                                    joihin välillä kompastelet

                                    Ilot
                                    Onnet 
                                    Rakkaudet
                                    sopivat omalle kohdalleen

                                    Oman elämäsi
                                    palaset käsittele yksitellen
                                    Tutki jokainen kipukohta
                                    lisää paikalleen
                                    menneeseen

                                    Näet värikkään
                                    vuoristoradan
                                    Välillä hurjaa laskua
                                    huudat ja itket pelosta
                                    tuntuu että henki salpautuu
                                    Toisinaan hidasta nousua
                                    odottaen
                                    toivoen uutta alkua
                                    Hetkittäin ihan tasaista
                                    jolloin voi rauhassa kulkea

                                    Saat rohkeutta 
                                    voimia
                                    uskoa huomiseen
                                    kun kaikki menneen elämän
                                    palaset olet asettanut paikoilleen

                                    - Elina -

1 kommentti:

  1. Hei täällä toinen tulesta ja kirjallisuudesta nauttiva. Takkatuli on ihana, myös kynttilät palavat. Olen lähettänyt sulle luettavaa, luepa se Surun peto...mieleni on "ajatellut" asioita ja nyt ne ovat päässeet ulos minusta, koko ajan tekstiä syntyy...

    Hienoa, että olet osannut sanoa ei ! Se on hyvä juttu..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)