keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joulua odotellessa

Keskiviikkoista iltaa! Voimaannuttava olo tuli äsken kun tein yhdelle ystävälle kundaliinireikin etähoidon, jännittyneenä odotan hänen palautettaan huomenissa.

Mites muuten, teetkö hurrrjan joulusiivouksen vai jätäkö sen joulun jälkeen? Minä olen jälkimmäinen, varmaan arvasitkin. Facessa jo monet on päivitelleet aloittaneensa joulusiivoa, siivoamalla kaappeja tms. ja tekemällä leivonnaisia valmiiksi pakastimeen, osa jo paistanut laatikoitakin..ihan kiva heille jotka siitä oikeesti nauttivat, minä en. Tykkään kyllä Joulusta, mutta en siihen liittyvistä stressaavista sivuasioista. Siksi olen jättänyt ns. suuren joulusiivous urakan kokonaan tekemättä. Joskus "vanhassa elämässä" kun olin se suorittaja ja miellyttäjä, kaikki piti näyttää hyvältä ja olla niin putiputs, "äitisiistiä", jos se äiti vaikka sattuis käymään, mutta eihän se koskaan ilman kutsua tullut, eikä aina silloinkaan. Joulusiivous kuului elämään ja hirveä stressi ennen joulua että kaikki varmasti on tehty ja laitettu, ettei kenelläkään ulkopuolisella olisi mitään sanomista etten muka olisi täydellinen äiti ja vaimo. Tälläinen ajatus siis ihan omassa pienessä päässäni. Isän kuoleman jälkeen kun ei enää tarvinnut vanhempia miellyttää, sairastuin masennukseen enkä edes jaksanut tehdä mitään, annoin itselleni luvan levätä ja silti joulu tuli ja meni. Silloin silmäni aukenivat ja ajattelin että perhana, mitä minä stressaan enää koskaan sillä, viikkosiivous tehdään kumminkin aina, eli ei meillä nyt niin likaista ole, että siihen pitäisi käyttää joulunalus viikot kokonaan. Silloin lopetin sen ja se päätös on pitänyt. 
Ymmärrän että ennen vanhaan tehtiin niin, jolloin ei siivottu joka viikko vaan tehtiin ne suuret siivot vaan juhannukseksi ja jouluksi. Mutta nykyään melkein joka huushollissa siivotaan kerran viikossa, ainakin jonkin verran järkkäillään ja imuroidaan tms. joten koti on melko puhdas koko ajan, joulusiistikin! 

Minä rakastan joulunalus aikaa, sitä ihanaa tunnelmaa ja sen haluan kokea. Jos on siivonnut ja puunannut jne ja sitten vasta aattona ehtii rauhoittua, siitä tulee niin lyhyt aika, joulu tuntuu pidemmältä kun sen nauttimisen aloittaa jo aiemmin. Koristeita, kynttilöitä, pipareitten leipomista, rauhallisuutta ja laiskottelua, samaan syssyyn voi sitten mennä uuden vuoden pyhätkin. Tehdään jotain kivaa yhdessä koko perhe. Lapsetkin tykkää siitä! Sitten kun joskus keväällä aurinko tuo valoa ja alkaa näkyä ne kaikki kynttilänoen likaamat ikkunat ja villakoirat juoksevat esiin sänkyjen alta, silloin otan ja siivoan isosti. Mutta en silloinkaan pakolla vaan sitten kun tulee se inspis päivä, ja tuleehan se kun tarpeeksi kauan niitä villoja katselee.
Tällainen on meidän joulunodotus, rauhallista ja rentoa! Niin muuten, sen verran meillä tehdään että käydään joululahja ostoksilla puoliskon kanssa. Mutta sekin tehdään siten että olen miettinyt valmiiksi mitä kellekkin ostetaan ja katsonut netistä liikkeet mistä mitäkin saa ja vielä joistain soittanut ja varmistanut että niitä sitten on. No, tietysti tätä kaikkea ei voi tehdä jos on pitkät päivät töissä, mutta kun mä oon kotosalla niin se onnistuu ja helpottaa huomattavasti ostoksilla käyntiä. Näin tässä uudessa elämässäni!
Nyt mä sain mun ihanat enkelikorttini siunattua ja myös enkelit ne pyynnöstäni siunasivat.
Tänään kysyin jo kahta henk.koht. asiaa ja sain niihin ihanat vastaukset, tuntuu ihan omalta korttipakalta.
Voin teille nyt tässä nostaa intuitiivisesti yhden kortin, pyydän että saan viestin joka olisi sopiva meille kaikille tässä ja nyt. Sitten toivottelenkin vain Hyvää Yötä ja kauniita unia.

Tällainen viestikortti nousi:

Hyväksyminen

Hyväksyminen on pyyteetöntä rakkautta. Enkelit muistuttavat sinua siitä, että hyväksyisit kaikki muut sellaisena kuin he ovat, tuomitsematta, syyttämättä tai haluamatta muuttaa ketään.

Kun olet täysin hyväksyvä, et kanna kaunaa tai ole vihoissa kenenkään tai minkään kanssa.

Hyväksymisen kautta saavutettu vahingon-haluttomuus on korkeavärähteinen olotila, jota ihmisten on vaikea omaksua, sillä se on jumalallinen hyve. Enkelit pyytävät kuitenkin sinua kiinnittämään huomiosi siihen juuri nyt.

Sinua kehotetaan myös hyväksymään itsesi. Kun teet sen aidosti, tunnet olosi keskittyneeksi ja luottavaiseksi, ja jumalallinen minäsi näyttäytyy.

Voimalause: Hyväksyn itseni ja muut

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus, kiitos enkelikortista jaoit iloa, toivoa elämäämme. Hyvää joulun alusaikaa sinulle !

    VastaaPoista
  2. Hei, jotenkin "pitkästä aikaa"...on suurenmoista lukea, kuinka ei tarvitse suorittaa Joulusiivouksia, tuli hyvä tunne. OK Kaisa ♥ minäkin saan tehdä ihan niin, kuin hyvältä tuntuu. Toimiikohan tuo kortti tänään? Nostit sen Keskiviikkona, tuli vain mieleeni, kuinka helppoa on hyväksyä kaikki ihmiset itsensä mukaanlukien... Tätä ajattelin muutama päivä sitten, en muista oliko se Keskiviikko. Tadaa, yhden joululahjan olen hankkinut...onneksi ei aikuisille ostetakaan. Kuitenkin jotain vielä on ostettava, Ramille nyt ainakin ♥ Ihana enkelikortti :) Kiitos taas.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)