maanantai 23. joulukuuta 2013

Rauhallista Joulua

Tuli viime yönä mietittyä tätä Joulua, lähinnä sitä asiaa kun yksi lapsista ei ole taaskaan mukana. Itkeskelin itsekseni kun ajattelin että missä hän mahtaa joulunsa viettää ja kenen kanssa, on se niin kummallista että yksi viidestä voi lähteä tuollaiseen porukkaan mukaan, herkkä ja mukava tyttö. Ronjaa tietysti käy myös sääli, kun jotenkin hän vieläkin siellä syvällä mielessään odottaa äitiä tulevaksi, vaikka nyt jo monta Joulua on ollut niin ettei äiti ole käynyt. Tänäänkin vielä sitä kyseli, että onko äiti ilmoittanut mitään, on niin sydäntä raastavaa nähdä tytön ilme kun sanon ettei ole, enkä saa kiinni mistään. Yritän vaihtaa puheenaiheen iloisempiin, mutta tiedän että asia kaivelee häntä. Isältäkään ei ole tullut mitään. Vuosi sitten syksyllä hän itse halusi aloittaa Ronjan kanssa yhteydenpidon, yhtäkkiä kahdeksan vuoden jälkeen. Otti sossuun yhteyttä ja pyysi sitä. Olimme todella onnellisia että hän itse oli siihen halukas. Yhden kerran hän lähetti Ronjalle kirjeen ja jouluksi paketin..sen jälkeen ei mitään vuoden aikana, vaikka mahdollisuus olisi ollut, luulen että uusi perhe vei voiton asiassa, Ronjalla siellä kolme sisarusta joista myös joskus kyselee. Näin tämä vain menee, ehkä sitten kun on itse isompi, haluaa ottaa yhteyttä, tai sitten ei, itse saa päättää.
                                
                                                Pieni joulun lapsi
                                                joulu meille tuo.
                                                Saavu joka kotiin,
                                                saavu lasten luo.

                                                Saavu sinne,
                                                missä epäsopu on.
                                                Anna koteihimme,
                                                henki sovinnon.

                                                Saavu sinne,
                                                missä joku yksin jää.
                                                Anna jouluilon
                                                hänet yllättää.

                                                Pieni joulun lapsi,
                                                valo maailman.
                                                Sinä meille annat
                                                juhlan oikean.

                                                - Jukka Salminen -
Yleensä Ronja kyllä unohtaa sen ettei äiti ole mukana, kun on serkut, tädit, enot ja pikkuveli paikalla, aattoilta menee mukavasti leikkiessä. Sitten joulupäivänä on taas jo kavereiden aika. Olisi vaan vähän lunta niin voisi olla ulkonakin, nyt ei oikein siellä ole lapsilla mitään tekemistä. 

Tänäänkin satanut koko päivän vettä, onneksi joulumieli ei tule ulkoa vaan sieltä omasta sydämestä. Aamupäivällä käytiin ruokakaupassa ja voi kamala miten paljon väkeä. Onneksi saatiin vielä kaikkea mitä tarvittiin. Kotiin tultua teinipoika leipoi ison kasan joulutorttuja ja minä laitoin samaan uuninlämpöön lanttulaatikon, josta tuli aivan mahtavat jouluntuoksut. Mahtavaa kun on siistiä ja puhdasta, sytyttelin kynttilöitä joka puolelle, ihana tunnelma! Saatiin vanhempi poikakin kotiin, onneksi hänellä ei nyt ole kiirettä takaisin Tampereelle, vaan voi olla koko joulun kotona. Aivan mahtavan ihanaa, ja teinipoikakin tykkää kun veli on paikalla, yhdessä puuhastelevat kaikenlaista.
Huomenna aattona mennään siis vanhimman tyttäreni ja hänen perheensä luokse syömään ja viettämään iltaa. Joulupukki tulee jossain vaiheessa ja sitten vaan nautitaan rauhallisesta yhdessäolosta, jutellaan ja nauretaan. Siitä on hyvä Joulu tehty :)  

Postailen seuraavan kerran Joulupäivänä jos uusi nettiyhteys saadaan siihen mennessä toimimaan.

<3 Oikein hyvää ja rauhallista Joulua sinulle ja läheisillesi <3


2 kommenttia:

  1. Mukavaa Joulunaikaa toivotan vielä näin myöhään jouluiltana. Perheellisen elämässä on monenlaisia kiemuroita, joita ei voi parhaallakaan tahdolla itse hallita..

    VastaaPoista
  2. Voi, saatan vain aavistella niitä tunteita mitä mielessä on, kun yksi puuttuu ♥

    Todella kaunis runo ♥ Hyvää Joulua on tässä turha toivotella, sillä se meni jo. Ja juuri Maanantaina mulla oli kova migreeni, hyvä että pääsin siitä sulle ilmoittamaan ...sellaista stressintynkää ehkä välillä ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)