lauantai 4. tammikuuta 2014

Elä hetkessä

Jäi sitten eilinen postaus väliin. Oli vähän kiirus päivä loppujen lopuksi. Perjantai aamuna ajattelin, että on ihan hyvin aikaa. Lapset nukkuivat ja puolisko meni veljensä kanssa tiluksia mittailemaan. Mä meditoin ja join kahvit ihan kaikessa rauhassa. Muutama hoitokin taas varattiin, varaajien kanssa juttelin facessa ja sillee. En pitänyt mitään kiirettä, vaikka tiesin että vähän pitää siivoilla ja vessat pestä, sekä laittaa pikkasen naposteltavaa kun teinipojalle tulisi illalla kavereita peli-iltaan, mutta olivat tulossa vasta kuudelta. No sitten kun olin aloittamassa ruoanlaittoa, pikkasen yli yhden, puhelin soi. Johanna soitteli kauneushoitolasta ja kyseli että ootkos tulossa ripsihuoltoon, aika oli yhdeltä..siinä samassa se muistui mieleen..niin tietysti..jösses,aika oli tänään..mitä nyt tehdään. No, Johanna sanoi soittavansa seuraavalle asiakkaalle joka asuu ihan lähellä, jos hän pääsisi heti tulemaan ja minä sitten seuraavalla ajalla. Hän saikin asian niin järkättyä. Minä sain ajan 15.15...
Mutta, sitten tulikin pikku paniikki ja kiire tehdä kaikkea, minä olisin ripsihuollossa puoltoista tuntia..poika sanoi että meidän pitäisi häippästä kuuteen mennessä kotoa. Ei kun hihat heilumaan ja sain kuin sainkin kaikki tehtyä siihen mennessä kun piti lähteä ajelemaan Ikaalisiin, paitsi petivaatteet jäivät katsomatta valmiiksi, kun pojilla oli tarkoitus olla yötä. Soittelin kyllä puoliskolle jo puoli kolmen aikaan, että onkohan jo tulossa kotiinpäin ja onneksi oli, hän sai valmistella ruoan loppuun ja minä pääsin lähtemään. Huhhei..sitten sainkin taas levähtää ripsihuollon ajan..kotiin tultua katsoin vielä patjat ja petivaatteet kolmea kaveria varten valmiiksi ja kaikki naposteltavatkin olivat valmiina, pojat olivat jo torstai-iltana käyneet itsekin ostamassa kimpassa limpparia, sipsejä ja karkkia. Ihan ajoissa päästiin puoliskon kanssa lähtemään, ajeltiin toiseksi vanhimman tyttäreni luokse Poriin. Hän oli siellä yksin lasten kanssa, käytiin hiukan auttelemassa. Ronja oli sopinut jo aiemmin, että menee kaverille yökylään, joten me ajeltiin sitten kaksin ihan rauhassa, myös takaisinpäin. Jossain matkalla pyrytti räntääkin, mutta muuten ihan hyvä ajokeli, vaikka olikin todella pimeää, kun tuolla välillä ei ole katuvaloja, kuin joissain risteysten kohdalla. Oltiin takaisin kotona vähän jälkeen puolenyön.
Kun tultiin kotiin, peli-ilta oli täysillä menossa. Olkkarista oli matot otettu sivuun ja sohva sekä nojatuolit siirretty niin, että neljä poikaa pääsivät kaikki telkkareidensa äärelle. Huoneessa oli siis neljä teinipoikaa, neljä pleikkaria, neljä telkkaria ja hauskuus ylimmillään, naurua ja puhetta. Me hiukan puoliskon kanssa haukattiin yöpalaa ja mentiin yläkertaan makkariin, puolisko hetken lueskeli ja mä selasin facea. Helmi tuli heti meidän mukana nukkumaan myös. 

Joskus aamuyöllä kolmen aikoihin heräsin aikamoiseen naurunremakkaan, pojat pelasivat edelleen. Nukahdin takaisin ja heräsin taas kuuden jälkeen jonkun ääneen, pojat pelasivat edelleen. Sitten puolisko heräsi kahdeksan aikaan, alakerrasta kuului edelleen poikien äänet ja pelit oli täysillä menossa. Minä nukahdin vielä hetkeksi ja heräsin kymmenen aikaan kun puolisko nousi ylös, alhaalta kuului edelleen naurua ja pelien ääntä..siis pelanneet koko yön..Helmi alkoi maukua, kun makkarin ovi oli kiinni ja lähti puoliskon kanssa alakertaan. Mä jäin vielä lepäilemään. Hetken päästä nousin ylös, puolisko oli keittänyt kaffit koko porukalle ja tehnyt voileipiä, pojat söivät aamupalan ja jatkoivat pelaamista. Menin myös alakertaan ja kyselin että eikö yhtään väsytä, jokaiselta tuli sama vastaus "Ei".  
Sitä samaa peli-iltaa jatkui siis läpi yön ja melkein iltaan asti, laitoin heille iltapäivällä ranskiksia ja lihapullia. Pelejä pelattiin klo 16 saakka, eli pelasivat yhteen menoon 22 tuntia!! Oli kyllä olkkarissa pikkasen kuuma, +26 astetta, kun kaikki koneet lämmittäneet koko yön ajan. Mutta pojilla oli todella hauskaa, kerran sitä vaan tuollainen maraton-peli-sessio pidetään, tiistaina alkaa taas koulu. Voi heille ensi yönä uni maittaa ja mulle myös :)  

Ronja tuli kotiin kaverinsa kanssa kahden aikaan iltapäivällä, oli jo syönyt kaverin kotona lihasoppaa, joten mun ei tarvinnut sitten enää laittaa muuta ruokaa. Pääsin helpolla sen suhteen. Nyt mä kirjoittelen täällä mun "väliaikaisessa toimistossa" eli makkarin sängyllä. Kone jäi illasta tänne, enkä ole jaksanut sitä takaisin alakertaan vielä viedä. Tein kaksi energiahoitoa, ne on hyvä tehdä myös täällä, kun voin keskittyä rauhassa välittämiseen ja laittaa rentouttavan meditaatio musiikin soimaan tietsikasta, kukaan ei häiritse. Vielä on yksi hoito klo 22. 

Kerrankin sain näin aikaisin kirjoiteltua, eikä aina mene yön tunneille. Ihanaa lauantai-illan jatkoa sinulle ja läheisillesi. Rentoutukaa ja nauttikaa viikonlopusta :) Kuullaan huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)