perjantai 7. helmikuuta 2014

Kissanpäivät

Kyllä Helmi-herra on vaan niin rakas kisuli. Nytkin kun olen tässä koneella, nukkuu viereisellä tuolilla. Äsken hain pakastimesta jätskin, niin yksin askelin perässä, yhdessä se sitten syötiin ja takas tuolille nukkumaan. Pyykkejä kun laitan koneeseen, hän istuu vieressä, kun menen suihkuun tai vessaan, odottaa oven ulkopuolella koko ajan. Nyt on oppinut etten päästä suihkuhuoneeseen tai veskiin yhtaikaa, istahtaa aina nätisti odottamaan. Usein näkyy tassukin oven alta, kun ihan vieressä pitää odotella. Joskus puolisko kokeili, huuteli ja kissitti Helmiä, kun olin suihkussa. Ei lähtenyt, vaan odotti niin kauan kunnes tulin. Päivällä kun ollaan täällä kaksin, juttelen hänelle paljon, häneen pystyy luottamaan, joten mieltä voi purkaa vaikka miten paljon. Kun olen yläkerrassa välittämässä hoitoja, mulla on makkarin ovi kiinni, hän makaa sen ajan marsuhäkin vieressä ja katselee heidän touhujaan. On jo oppinut odottelemaan siinä, viisas kissa!
Aina kun joku avaa kylmiön oven, hän on salamana siinä vieressä, vaikka nukkuis yläkerrassa. Tulee kyllä pikavauhtia portaat alas, töminä vaan kuuluu. Yleensä, näin iltaisin, sieltä lapset ottaa jotain voileipä aineita, kissa seuraa tarkasti ja istuu anovasti vieressä, silmät suurella katsellen, joskos jotain saisi. No yleensä kaikki heltyy antamaan kinkun siivun tai juustoa, rakastaa sitäkin. Niin anova se katse on. Puolisko sanoi että Helmi on meidän perheessä se joka tietää varmasti mitä jokaisella kylmiön hyllyllä on, niin tarkasti hän sinne aina katselee. Tykkää myös nuolla Ronjan makupalapurkkien loput. Kieli menee tarkasti koko purkin ympäri. Aina sanonkin että Helmi on meidän perheen vauva ja sellanen "lellivauva" hän kyllä kaikille on! Illalla hyppää meidän sänkyyn ja nukkuu koko yön nätisti jalkopäässä. Yhtenä aamuyönä Ronja tuli siihen meidän keskelle, oli nähnyt pahaa unta. Toi oman tyynyn kainalossa. No, Helminhän piti tulla ihan samaan kohtaan, ahtautui siihen mun ja Ronjan väliin, siinä sitten nukuttiin aamuun asti neljä rinnakkain :) 
Mulla alkoi päivä mukavasti terapiassa. Tuli nyt kyllä hyvään aikaan, sain jutella kaikki mieltä painavat asiat, puhuminen aina helpottaa ja kyllä mä puhuinkin. Kun tulin kotiin, Ronja tuli myös samantien jo koulusta, heillä on perjantaisin vain kolmen tunnin päivä. Tehtiin siinä vähän välipalaa, juteltiin mitä oli koulussa tapahtunut ja alettiin siivoilemaan, sellasta pintasiivousta, mutta lattiat on aina pakko pyyhkiä kostealla, Helmistä lähtee niin paljon karvaa. Niitä on alkanut olla jo pöydillä, puhtaissa pyykeissä ja jokapaikassa. Miten ne saa pysymään aisoissa? Oiskos hyviä keinoja kenelläkään?
Nyt onkin taas jo ilta ja kohtsilleen mennään saunaan. Ronjalle tuli kaveri yökylään, touhuilevat jotain omiaan yläkerrassa, Ronjan huoneessa. Äsken puhuivat skypessä, kaveri puhelimella ja Ronja tabletilla. Se on heidän mielestään niin kivaa, olivat vain eri huoneissa! Nyt kuuluvat leikkivän kampaamoa, hakivat kylppärin laatikkokärryt sinne, ne kun on vähän samannäköiset kun kampaamossa. Kyllä ne tekemistä keksivät ja hauskaa on, heleitä naurun remakoita kuuluu välillä. Saas nähdä koska saan heidät nukkumaan :) 

Kauniita unia, sitten kun niiden aika on :)

6 kommenttia:

 1. Huomenta, voin reippaasti toivottaa näin...pikkusen jo valmistelin aamupalaa ja laittelin "kotikaaosta" järjestykseen, ettei leviä.

  Tänään olisi yläkerran toimistojen järjestelyä uusia kalusteita on hommattu. Kultani joutuu kantamaan "Todella" painavan arkistokaapin ylös, mä jään portaisiin vaan jumiin voimien loppuessa, ei ees eikä taas :(

  Kuulostaapa nyt Helmi-herra olevan kisu paikallaan sulle ♥
  Miksemme me aikuiset voisi leikkiä kotikampaamoa ja tehdä lumoavat erilaiset meikit ??? Sitten sipsutella vaikka vain ruokakauppaan. Antaisimme vapaat kädet, olisikin virkistävää. (emme sanoisi, "mä laitan hiukset yleensä näin ja toi kulmakynä on liian haaleeta mun tummiin hiuksiin verrattuna, sama huulipunan kanssa) ♥ Suut suppuun vaan ♥ pst. mun eilinen kommentointi ei näy... ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihana on leikkiä välillä..mä voin paljastaa sulle salaisuuden: silloin tällöin leikin Ronjan kanssa barbeilla. Se ON kivaa, johtuukohan se siitä että vanhetessaan sitä tulee lapseksi jälleen :)

   Poista
 2. What a beautiful cat. Really sweet and so beautiful :)

  VastaaPoista
 3. Aamulehdessä oli vinkki ylempalttiseen kissan karvojen nujertamiseen, harjaa kissaa teippiharjalla (semmoisella millä vaatteita siistitään) siihen teippiin tarttuu kaikki irtoavat karvat eivätkä niin sitten pitkin huushollia pyöri.
  - serkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, huomattiin. Ollaan kokeiltu sitä jo ennen vinkkiäkin. Helmi ei tykkää siitä, ensin puree teippiharjaa ja sitten juoksee karkuun. Voi olla että vinkin antaja on harjannut kissaansa pennusta asti, niin on tottunut.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)