sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Ei marista, jookos

Hei taas ystäväiset. Miten mä nyt voisin sanoa että olipas taas ihana päivä, uskotteko enää lainkaan, jos joka päivä aloitan näin..hmmm..mutta kun on ollut niin mukava. 

Se positiivisuus tulee sieltä ihan omasta itsestä, ajatuksista ja tunteista. Jos ajattelee heti aamulla että tänään on ihan p...a päivä taas tulossa, niin varmasti onkin. Ja tunteet menee siinä ajatusten mukana. Tiedän..varmasti nyt joku sanoo, että jos on kovia kipuja tms., niin silloin ei pysty ajattelemaan aina positiivisesti, ymmärrän senkin, mutta kun kivut vähänkin helpottaa, kannattaa ne ajatukset kääntää positiviiseksi. Tämän asian olen oppinut ihan kantapään kautta. Huomaan itse että jos aamulla on heti pahalla päällä, on päivä pilalla. En enää päästä itseäni siihen pisteeseen, että ajattelen niitä vanhoja velkoja tai että elämä olisi voinut olla parempi, silloin tulee se paha, ahdistava olo ja nopeasti on taas siellä sängynpohjalla. Jos on huono päivä, meditoin ja juttelen enkeleille, vedän syvään henkeä ja puhallan ne pahat asiat ulos ja vedän tilalle rakkautta ja valoa. Varmasti tämä keino ei tehoa kaikille masennusta sairastaville, mutta se tehosi mulle. Kaikki eivät tällaiseen keinoon edes usko, sekin on tiedossa, mutta antakaa minun uskoa, kiits.
Niin, siis tästä päivästä..nukuin aamulla pitkään, heräsin 10.10 !! Siihen asti ihan täyttä unta. En yhtään herännyt kun puolisko nousi ylös tai kun tyttö heräsi ja menivät alakertaan. Näin paljon uniakin, muistin ne taas silloin kun heräsin, mutta en enää hetken kuluttua, mutta jotain sekavaa se kuitenkin oli. Nyt tästä eteenpäin alan kirjoittamaan unet muistiin heti herättyäni, se on niin kurjaa kun tiedät että näit unta, mutta et millään muista millainen se oli. 

Olin yövaatteissa yhteen asti, katselin telkkaria ja kävin facessa katsomassa kavereiden päivityksiä, siis hyvin leppoista ja rattoisaa. Lasten kanssa juteltiin alkavasta viikosta ja siitä miten vähän on enää pääsiäislomaan ja myös kesälomaan aikaa. Mietittiin mitä ruoaksi tehtäisiin ja yhdessä sovittiin että muussia ja jauhelihasoosia, sitä sitten pyöräytin meille päiväruoaksi. Ulkoilin ja siivosin kukkalaatikoista kuivuneet kanervat kompostiin, otin pois kaikki kynttilälyhdyt ja lintujen kalutun lyhteen. Helmi-herra seurasi yksin askelin perässä, hän ulkoili tänään melkein koko päivän, oli niin lämmintä. Puolisko halusi vaihtaa mun autoon kesärenkaat, ensin vähän emmin, mutta sain luennon kuinka nastat kuluu asfaltilla jne jne, joten annoin periksi. Yleensä mulle on vaihdettu ne vasta äitienpäivän jälkeen..mutta ehkä nyt ei enää tule niitä jääkelejä..I hope :) 
Marsujen, Sissin ja Sirun siivouspäivä pidettiin myös, koppi tyhjennettiin ja pestiin. Tai siis minä aina pesen ja siivoan sen, puolisko leikkaa marsujen kynnet ja Ronja sitten harjailee ja putsailee korvat yms. Eli koko perhe mukana, poika pitää kissalle seuraa sen ajan alakerrassa. Vaikka on meillä lapsiporttikin, laitettiin joskus Ronjaa varten kun oli pieni, nyt se on marsuja varten, kun juoksevat lattialla, etteivät putoa, siihen on laitettu lisävarmistukseksi verkko alaosaan. Niillä kun ei ole mitään vaistoa miten korkealla ovat ja jo noin 30 cm putoaminen voi aiheuttaa niille luunmurtumia tms. Heillä on niin hennot luut. Sylissäkin pidetään aina joko sohvalla tai lattialla istuen, ettei vaan pääse putoamaan.

                                       Rakkaat Ronja, Sissi (edessä) ja Siru
Nyt tulis juttua vaikka miten, mutta lopettelen, että jaksan nousta lasten kanssa aamusella. Huomenna menen seulonta papa-kokeeseenkin, tuli kutsu pari viikkoa sitten, ikä tekee tehtävänsä, pääsee tällaisiin kokeisiin ihan ilmaiseksi. Hienoa! Toivottavasti kaikki on okei. Sitten ei muuta kuin ihanaa uutta viikkoa teille kaikille ja huomenna palataan uusin jutuin. Hyvää Yötä :) 

3 kommenttia:

 1. Juu, uskon mä päivien ihanuuteen ♥ Tulikin tälläkertaa tekstiä, naputi, naputi rapisevat sun sormenkynnet :)
  Ei, en marise, enkä nalkuta. Se on ikävää kuultavaa, alan tehdä kotiinlähtöä, jos isäntäpariskunta vieraisilla alkaa napista toisilleen...juup.
  Heräsin jo klo 03:15, päätin yrittää unta. Neljään saakka pyörin. Nousin ylös, tunnin tein alhaalla kotihommia ja tulin ylös. Mua painaa tekemättömät työt, me juteltiin siitä viikonlopuna...no kuiteskin tulin fb:hen ensin. Aivot virkistyy ja kohta aloitan viikon työt. Tulee piiitkä päivä. Voi ei mua, päivyrini on kateissa, siellä on ihan kaikki tärkeät työasiat, hui ! :( En löytänyt vielä...
  Mukavaa vapaata ja hyvää yötä ♥

  VastaaPoista
 2. Heippa, kysyit tässä jokin aika sitten mitä lukijat pitävät kirjoituksistasi, piti silloin vasta, mutta unohtui kun en heti ryhtynyt kirjoittamaan. No minä ainakin pidän paljon. Aina luen ne ja tykkään tollasesta tavallisesta arkielämän kuvauksista ja tykkään kovasti myös kissoista siksi on hauska lukea Helmistä. Ronjasta ja hänen tekemisistään myöskin, koska itselläni on samanikäinen lapsenlapsi tyttö myös ja sitten on kyllä pari nuorempaa kanssa. Tosta positiivisuudesta, ymmärrän kun ajattelet noin, että kyllästyykö joku aina lukemaan ihanista päivistä, hyvästä olosta, mutta tuskinpa vaan. Itseäni kanssa arveluttaa tuolla facen puolella kun tykkään ja peukutan niin monia asioita. Aattelen, että muut luulee mun mielistelevän, no se ei oo sitä tykkään vaan niin monista asioista, kukista, ruuasta, lapsista, kissoita, maisemista jne. Että jatka vaan kirjoitteluasi samaan malliin ja kiitos blogistasi. Terveisin A

  VastaaPoista
 3. Kiitos <3 Kiitos <3 Kiitos <3 sekä Kaisalle että ajtuulikille..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)