torstai 22. toukokuuta 2014

Luonnonlaki

Ihana, aurinkoinen, lämmin päivä ollut. Nyt on taas jo puoliyö, katselin tuossa telkkariakin välillä, Ilman johtolankaa ja CSI. Näin kesällä ei päiväsaikaan kyllä tule katsottua mitään ja netin käyttökin on vähäisempää. Tuolla runokuvasivustollani kerroinkin että kuvien laitto on vähän "jäissä" näillä säillä. Sadepäivinä voi taas lueskella runoja ja laitella niitä kuviin. Nautitaan nyt tästä lämmöstä ja kauniista päivistä, niin kauan kuin niitä riittää. 

Lakanapyykkiä pesty ja laitettu ne jo sänkyihinkin, ihan mahtava tuoksu on makkareissa. Tuuletin vielä kaikki peitot ja tyynytkin. Siis reilussa tunnissa pyykit kuivui ulkona, kun vielä kävi hyvä tuulikin. 
Etähoitopäivä ollut tänään, monta hoitoa, mutta kaikki etänä. Mikä sen upeampaa kuin lähettää hoitoa ulkona nurmikolla istuen ja taivaalle katsellen. Yksi kuumakivihoito olisi ollut, mutta siihen tuli peruutus, joten ehdin olemaan ulkona melkein koko päivän. Kaupassa oli käytävä sen verran että sain ostettua Helmille ruokaa. Unohdin sen eilen.

Helmi sai tänään oravan kiinni. Juoksin heti ulos kun sen huomasin ja huusin että "hyi Helmi", mutta kissa viuhtaisi pakoon lujaa vauhtia, kurre suussaan. Varmaan pelkäsi, että mamma ottaa sen pois häneltä. Olen ottanut yhden linnun Helmin suusta. Olin ulkona kun hän sen nappasi. Ehdin hätiin ja otin linnun pois, ihan ehjältä näytti, puhaltelin tekohengitystä sen nokasta ja laitoin ikkunalaudalle, mutta ei se siitä päivän aikana minnekkään lähtenyt. Varmaan oli kuollut järkytyksestä. 

Sitten tuli vielä toinen oravajahti. Huomasin kun pieni orava, varmaan vielä poikanen, juoksi pihan poikki. Helmi huomasi sen myös ja alkoi kova takaa-ajo. Onneksi orava pääsi pieneen pihakuusemme piiloon, kiipesi ihan latvaan asti. Helmi jäi kuusen juurelle kytikselle, oli siinä varmaan reilun tunnin, eikä siirtänyt katsettaan mihinkään, vaikka kuinka häntä huutelin. Kun puolisko tuli töistä, meni katsomaan mitä Helmi puuhailee ja sitten vasta kissa lähti sieltä pois kun luvattiin ruokaa. Mutta kyllä hän siinä pihassa kuusen lähellä koko loppuillan kyttäili oravaa, onneksi pikkuinen pysyi kuusessa. 
Onhan tämä luonnonlaki, sitä puolisko mulle aina sanoo, että kissat ovat petoja. Mutta kun käy niin sääliksi niitä pieniä eläimiä ja Helmiäkin, sehän on mun kultamurumussukkarakkauspakkaus, ei se voi olla mikään peto. :) 

Nyt alkaa silmät menemään kiinni ihan väkiseltään. Toivottelen Hyvää Yötä ja kauniita unia kaikille. Kommentit olisi mukavia lukea !!! 

2 kommenttia:

  1. Kissa on petoeläin eikä se kuulu Suomen luontoon. Pidä kissa kiinni tai hommaa sille häkki pihalle ja kissa sinne, pesimisaikana linnuilla ja oraavilla ja muilla metsän eläimillä täytyy olla pesimisrauha! Ihmisen velvollisuus on suojella pihapiirin eläimiä kuten oravia, lintuja, siilejä ja mitä siellä nyt liikuskeleekin ainakin omilta kissoiltaan. Joten kissa kiinni ulos mennessä tai ulkohäkkiin. Turvallisempaahan se on kissallekin niin kuin juoksennella vapaana koska vaaroja on kissallakin kuten autot. Joten kissa pois juoksentelemasta vapaana ja hätyyttelemästä luonnoneläimiä!!

    VastaaPoista
  2. Oravahan on myöskin peto joten ei kissaa kummempi,,Luojan luomia molemmat.
    Ihania enkelipalloja kuvassa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)