perjantai 23. toukokuuta 2014

Hellettä

Huhhei, olipas lämmintä tänään. Siivouspäivä, ja hikivesi virtasi, vaikka nyt teinkin sen vaan nopeasti, pintapuolisesti. Mutta ei valiteta, vielä tulee ne sateetkin! Pölyt pois ja vessojen pesu, siinä se. Huomenna tulee asiakkaita reikihoitoon, niin ei viitsinyt jättää huomiselle ja yhtä lämmintä sillekkin päivälle lupailtiin. Tälle päivälle tuli kaksi hoito peruutusta, ehkäpä juuri aurinkoisen sään takia, pitäähän siitä nautiskella, ymmärrän sen. 
Helmikin on nukkuillut vaan koko päivän ja etsii varjopaikkoja, ei lähtenyt kotipihasta pois lainkaan. Ollut tänään paljon rauhallisempi kuin muina päivinä, johtuukohan sekin lämmöstä.
Voi miten nuo omenankukat on sitten huumaavan kauniita. Meillä vaan nyt yksi puu, toinen näytti ihan kuolleelta. Oiskos kolmisen vuotta kun ne laitettiin, enhän minä niitä osaa hoitaa. Pitääköhän nyt ostaa toinen puu vielä, eikös sen pölytyksen takia tarvita vähintään kaksi? Mä oon niin huono näissä puutarhajutuissa. Kukkia laitan vain ruukkuihin, niitäkään en ole vielä saanut aikaiseksi hakea. Sitten kun viilenee..
                              Tähän kuvaan eksyi kimalainenkin mukaan..löydätkö?
Tytöllä ollut vähän raskas päivä. Äitin piti tulla huomenna, mutta ilmoitti iltapäivällä ettei tulekaan..aina viimetipassa tulee tämä ilmoitus. Nytkään en tiedä syytä, oli vaan sossuille ilmoittanut. Sanon kyllä aina Ronjalle, että tuleminen ei aina ole ihan satavarmaa, joten osaa siihen sitten suhtautua ja tähän on jo hiukan tottunutkin, mutta kyllähän se aina koskee, kun se äiti ei tule. 
Onneksi on kavereita ja lähtikin heidän kanssaan  uimaan koulun jälkeen ja vielä illalla kävi naapurin tytön kanssa toisen kerran. Helle vaati veronsa ja siihen ne sitten nukahtivat, ulos, kun alkoi ilta viilenemään.
Helmi kulkee levottomana etu- ja takaoven väliä, haluaisi ulos vielä, mutta en päästä. Siellä on kettuja ja iso uroskarhukin on nähty tänä aamuna tästä parinkymmenen kilometrin päässä, Ikaalisissa. Oli tullut ihan tien viereen aamulla, ajanut hirveä takaa ja kun hirvi oli ylittänyt tien, karhu oli palannut takaisin. Joku aamulla töihin ajeleva oli nähnyt. Oli käynyt sitten mittaamassa tassun koon myöhemmin, 16.5 senttiä, eli aikas isosta otuksesta on kyse.

Ehkäpä minäkin tästä menen muun perheen perässä yläkertaan, niin Helmikin rauhoittuu.
Kuullaan taas huomenissa. Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle ja läheisillesi:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)