torstai 29. toukokuuta 2014

Helatorstai

Nyt vähän aikaisemmassa postailemassa kuin yleensä. Ronja meni jo nukkumaan, miesväki katselee Indiana Jonesia ja naurua kuuluu aina välillä, onhan se huumorilla höystetty seikkailuelokuva. 

Mukava leppoisa päivä ollut, tuossa eilen oli Anonyymi kommentoinut juuri siitä että ihan tavallinen elämä on upeaa ja elämän pienet ilot parasta, niitä oppii arvostamaan iän myötä yhä enemmän. Se että saat iltaisin vain olla, rauhoittua, viikonloppuisin tai vapaapäivinä nukkua vähän pidempään, käydä kävelylenkillä metsässä, saunoa, tehdä hyvää ruokaa..ihan tällaisia tavallisia asioita. 
Omien aikuisten lasteni perheet ovat usein menossa viikonloppuisin tai iltaisinkin, olenkin miettinyt että miten jaksavat, mutta kait sitä on ollut samanlainen menijä itsekin nuorempana. Aina jossain päin kylässä, tapaamassa tuttuja perheitä, omien tai lasten harrastusten parissa, erilaisissa tapahtumissa jne. Nyt mieluummin yritän laistaa kaikki tällaiset. No, tosin Ronjaa kuljetan harrastuksessa, mutta se on vain kerran viikossa ja talviaikaan. Olen seurannut samaa menoa myös muilla nuorilla perheillä tässä lähistöllä, aina pitää olla jotain säpinää. Varmaan se kuuluu siihen aikaan ja ikään ja tämä rauhan ja hiljaisuuden tarve meille vähän iäkkäämmille :) 

Retriitistä unelmoin edelleen, mutta pitää ensin säästää rahaa jotta siihen on varaa, oli sitten missäpäin tahansa, aina se maksaa. Kesäajan on taas ajateltava lasten kanssa menoja, mitään muita suunnitelmia ei olla tehty eikä tehdä, paitsi Tropiclandiaan varasin kolmen päivän reissun. Katsotaan ilmojen mukaan missä käydään ja koska. Niin se on paljon mukavampaa kaikille, eikä tule stressiä. Jos on suunniteltu vaikka Korkeasaaren reissu ja sataakin kaatamalla, eikä päästä lähtemään. sitten tulee tytyllä itku ja hampaiden kiristys, mutta kun päätetäänkin vaan yhtenä kauniina aamuna, että nyt mennään, on tunne iloa eikä pettymystä. 
Onko sinulla viikonlopulle juhlia tiedossa? Meillä on lasten kevätjuhlat ja ylioppilasjuhlat. Mitään uusia vaatteita en ole hankkinut juhlia varten, saa viime kesäinen punainen kotelomekko kelvata, on siihen ne ihanat korkkaritkin joista viime vuoden heinäkuussa laittelin kuvia blogiin. Tytölle ostettiin valkoiset ballerinat H&M:stä, hän sovitti vain toista kenkää ja kotona huomattiin että koko onkin toiseen jalkaan liian pieni, toiseen ihan sopiva. No, jos niillä nyt yhdet juhlat menee, ei olleet kuitenkaan hinnalla pilattu, 9.95 euroa. Hänelläkin on valkoinen juhlamekko jossa mustia pieniä palloja ja muutama paljetti, on tosi kaunis. Kevätjuhlaan hän ei sillä kuulemma halua mennä, on liian juhlava, mutta ylppäreihin kyllä. Miehet laittaa puvut, pojallekkin juuri sellainen hankittiin, joten ei mitään stressiä vaatteistakaan. 

Sitten on juhlat hetkeksi ohi, jos ei nyt mitään yllärikutsua tule mihinkään. Seuraavat ovat ilmeisesti heinäkuun lopulla, kun naapureiden pojat pääsevät ripille samana päivänä. Kahdet juhlat ja vierekkäisissä taloissa. 
Huomenna vielä lapsilla koulupäivä, tai alakoulusta menevät Keväiseen Jumalanpalvelukseen ja siivoavat pulpettinsa. Yläkoulusta en tiedä millainen päivä on tiedossa, kun ei poikakaan tiennyt, mutta ilmeisesti melko helppo. Ehkäpä jonkun laisia läksiäisiä näille yseille siellä järkätään, en tiedä, mutta luulisin, kun peruskoulu heillä nyt päättyy. 

Nyt nukkumaan ja kahtena aamuna vielä aikainen herätys, sitten lasten LOMA!!
Hyvää Yötä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)