keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

2 yötä Juhannukseen..

Helmin kanssa vielä valvotaan. Katselin telkkarista pari poliisisarjaa, Ilman Johtolankaa ja Rikoksista pahin, kiva välillä seurata sarjoja. Nyt kun kaikki muut ovat jo nukkumassa on mukava kirjoitella ihan rauhassa. Tai itseasiassa tänään olikin aika ihanan rauhallista, oltiin suurimmaksi osaksi Ronjan kanssa kaksin kotona ja käytiin herkuttelemassa Subwayssa. Teinipoika oli serkkujensa kanssa raaputtelemassa mummun talon seinistä vanhaa maalia pois, tulee kait jossain vaiheessa maalarit sinne. 

Mummu oli soittanut jo aamulla yhdeksältä, mutta kun oli sanonut että tule kun ehdit, poika nukkui takasin ja heräsi vähän ennen puolta päivää. Minä en tiennyt että mummu oli soittanut niin aikaisin. No, oli soittanut serkuillekkin, toinen ei ollut vastannut lainkaan ja toinen oli unisena jotain puhelimeen sopertanut. Kaikki nuoria ihmisiä, lomalla opiskelusta, nukkuvat pitkään, ja mummuhan on jo sen verran iällä että herää aikaisin, eikä tietty osaa ajatella että jotkut voi nukkua noin kauan. Eipä sinänsä että sillä työllä mikään iso kiire on tehdä, tulee vielä kauniitakin ilmoja (toivon!) jolloin on mukavampi ulkona työskennellä. Tänään ei tosin ollut niin kylmä kuin eilen. Tänä aamuna oli +11, kun eilen samaan aikaan vain +5. Eikä paljon satanutkaan.
On mukava mennä taas mökille aattona ja varsinkin kun se on kävelymatkan päässä. Jos on kylmää, laitetaan toppatakki päälle! Hyvä puoli kylmyydessä on se, ettei ole hyttysiä. Aivan ihania naapuri/ystäviä jotka aina meidät kaksi naapurusta mökilleen kutsuvat. Tullaan yöksi kotiin, tai no Ronja on jäänyt kaverinsa kanssa sinne yökylään ja teinipoika on sieltä pyöräillyt kotiin jo aiemmin. Yleensä siinä kolmen-neljän aikaan lampsitaan toisen pariskunnan kanssa kotiinpäin. Nämä on meillä tullut jo perinteeksi, uudenvuoden aattona sytytetään läheiselle pellolle iso nuotio ja ollaan siinä kolmen perheen kesken ja juhannusaattona saadaan mennä yhden perheen mökille. Mukavaa asumista kun on ystäviä naapureiden kanssa.

Ostin mökille menoa varten itselleni kolme siideriä. Sanoin kaupan kassalle että nyt on juhannusjuomat hankittu, hän siinä naurahti että meinaatkos noilla pärjätä - juu, meinaan - nyt on tuo lääkekuuri meneillään ja tulen nykyään niin väsyneeksi jo yhdestäkin pullollisesta, etten viitsi pilata haukottelulla koko iltaa. Grillattavaakin tietty ostin jo valmiiksi ja kun meitä menee sinne mökille kolme perhettä, jokainen tekee jotain salaattia myös. Olen tehnyt aina kreikkalaista salaattia, nyt ajattelin kokeilla perunasalaattia, löysin netistä hyvän ohjeen joka tehtiin uusista perunoista, on vähän ruokasampikin piffien kanssa. Illalla sitten saunotaan, uidaan, heitetään tikkaa ja poltetaan kokkoa, hyvässä seurassa.
Nyt on kyllä yötön yö, kun katselen ulos erkkerin ikkunoista, niin pikkusen on hämärtynyt tunnin sisään, mutta hyvin näkee vielä ulos. On tää niin ihanaa! 

Varmaan mentävä nukkumaan, otan taas parit lääkkeet, koska lapaluu kipeytyy heti kun kirjoittelen. Huomenna vielä postailen, sitten pidän juhannusaaton "vapaata".

Hyvää Yötä ja kauniita kesäisiä unosia :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)