perjantai 27. kesäkuuta 2014

Parempi päivä

Eilen tuli nyt vähän valivali postaus, mutta mulla oli ihan oikeesti todella ahdistunut ja paniikki olotila. Tänään jo vähän helpottanut, puolisko vei UutisOiva-lehden pois etten enää näe sitä. Pois silmistä, pois mielestä.

Kaikki ei aina tajua, miten pahalta tuollaiset asiat tuntuu, kun lapsuudesta asti on pidetty nollana ja sitten vielä kuoleman jälkeenkin isä antoi tuta että en ole koskaan ollut suosittu siinä perheessä. Siskot on samaa mieltä, perheen mustalammas, vaikka en yhtään tiedä mitä heille kaikille olen tehnyt. Jos tietäisin niin olisin voinut korjata tilanteen. Minä vaan olen olemassa. 
Sen on antaneet myös siskoni minun tuntea monesti, syrjitty ja "unohdettu" ilmoittaa tärkeitä asioita jne. Näin juuri muutama viikko sitten tämän nuorimman siskoni kaupassa, tuli suoraan vastaan, sanoin moi, hän käänsi katseen pois ja mutisi jotain. Siinäkin tuli paniikki olo, kun näin hänen lähestyvän, mietin kuumeisesti miten sen tilanteen hoidan ja päätin sitten, että menen rennosti vastaan ja tervehdin. Mutta hän ei ollut huomaavinaan. Näin meillä. Isä on siis kuollut (helpotus), mutta äiti vielä elää, tosin hän on ihan pihalla asioista, sairastanut Alzhaimeria vuosikausia, ei ymmärrä tästä maailmasta enää mitään.

Mutta se näistä ikävistä asioista..parempi kun ei mieti lainkaan, pääsee paljon helpommalla. Minulla on ihana oma perhe, iso perhe, jossa kaikki ovat samanvertaisia ja kaikki rakastavat toisiaan. Mitään muuta en tarvitse. 
Tänään paistoi aurinko upeasti ja pesin yhden maton koneessa, sellanen puuvillasta virkattu, pyöreä matto. Sitä ei oikein voi edes muuten pestä, paitsi tietty painepesurilla mattotelineellä ja voi olla että vielä toistamiseen se tehdäänkin, oikein hyvin se ei lähtenyt kun mulla on niin pieni pesukone. Matto on nimittäin valkoinen, niin siinä näkyy likaläntit tosi helposti. 

Tuuletin kaikki sohvien istuin- ja selkätyynyt, pyyhin pölyt joka huoneesta ja pesin sekä ala- että yläkerran veskit. Yläkerrassa myös kylpyamme, jota ei enää ole käytetty, siellä on nyt varastoituna marsujen ruoat, heinät ja purut. Joskus silloin kun saatiin valmiiksi tämä talo ja muutettiin, vuonna 2000, poika oli parivuotias niin hän kävi ammeessa joka ilta. Ja sitten taas kun Ronja muutti meille 2005, yksivuotiaana, silloin hän käytti ammetta iltaisin.

Siivouksen jälkeen tein muutaman runokuvan faceen Elämän kiehtova taika sivustolleni ja iltasella otin kauniita valokuvia naapurin vehnäpellon laidalta, laskemassa olevasta auringosta. Siinäpä se perjantai päivä on vierähtänyt. Upeaa kun puoliskokin on huomenna kotosalla, saadaan kaikki nukkua aamulla pitkään. Helmikin nyt mennyt myöhemmin nukkumaan, niin ei aamulla heti kuuden aikaan ala maukumaan ulos. 


Upeaa viikonloppua teille kaikille rakkaat :) Hyvää Yötä ja kauniita unia :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)