lauantai 21. kesäkuuta 2014

Mittumaari

Juhannuspäivä = Pyjamapäivä. Mihinkään ei ole tarvinnut lähteä, oltu vaan perheen kanssa ihan relax. Kovin väsynytkään en ole, vaikka neljän aikaan menin vasta nukkumaan. Pitihän sitä ihanat kuvat laittaa ennen nukkumaan menoa koneelle ja runosuonikin sykki, kauniin illan ja upeiden maisemien jälkeen.

Yöllä syntyi tällaista tekstiä..

                                          Aurinko käy nukkumaan
                                          vain hetkeksi
                                          kohta taas noustakseen
                                          On yötön yö

                                          Kokko hiipuu hiljalleen,
                                          katselen seesteistä maisemaa
                                          järven pinta hohtaa tyynenä
                                          On aamutuntien rauhallisuus

                                          Vain lintujen upea konsertti
                                          kaikuu ympärillä
                                          Varhaisen aamun kaste
                                          kimaltelee heinikossa
                                          On Mittumaarin aika

                                          - Elina -
Niin, siis klo 3.30 oltiin kotosalla. Käveltiin aamuyöstä kotiin, upeassa ilmassa. Kylmä oli, mutta niin seesteistä ja se lintujen laulu, ihan valtaisa kuoro! Naapureiden kanssa yhdessä tultiin kotiin asti, matkaa on vain kilometrin verran. Poika oli ajellut kotiin jo pari tuntia aiemmin ja tyttö jäi toisten naapureiden mökille yöksi, kaverinsa luokse. Meillä siis oli taas tällainen perinteinen naapureiden yhteisilta, kolme perhettä. Juhannuksena saadaan olla yhden perheen rantamökillä ja uudenvuoden aattona istutaan tonttien keskellä olevalla pellolla ja poltetaan kokkoa. Kokkoa poltettiin nytkin..

Tässä se on juuri sytytetty..miespuoliset hoitivat sen homman..
Toisilla naapureilla oli koira mukana ja se halusi välillä mennä autoon nukkumaan. No, sehän olikin painanut ovet sisältä lukkoon, keskuslukituksen päälle ja avaimet autossa. Naapurin mies käveli kotona ja haki parit avaimet, mutta kumpikaan ei sopinut. Mikään muu ei siis auttanut, kuin miehet alkoivat avata ovia rautalangalla, siihen menikin aikaa, mutta vihdoin mun mies sai oven napin nousemaan ja koira pääsi ulos. Se ei kyllä yhtään hermostunut tai mitään vaikka kaikki hääri auton ympärillä, nukkui vaan etupenkillä. Mutta olihan iloinen kun ovi avattiin. Tälläistä jännitystä oli illan aikana, muuten ihan leppoisaa ja mukavaa yhdessäoloa. 

Grillattiin, syötiin hyvin, korkattiin iso kuoharipullo ja skoolattiin juhannuksen kunniaksi, saunottiin, vihdottiin, poltettiin kokkoa, pojat kävivät veneellä mato-onkimassa ja tytöt kokeilivat joitain juhannustaikoja juoksemalla heinäpellossa, kylläkin vaatteet päällä ja keksivät muutenkin kaikkee hauskaa tekemistä. Riippukeinussa on mukava leikkiä! 
Ihana ilta ja ihana ilma. Ei satanut kuin kerran, pientä tihkua hetken, mutta kylmä oli. Onneksi kaikki olivat varautuneet kunnon vaatekerralla. Ja kokon luona tuli sitten viimeistään lämmin.
Laitan tähän loppuun vielä muutamia kuvia eiliseltä. Valoisa aika oli pitkä ja nythän se sitten alkaa lyhenemään..

Mukavaa juhannusillan jatkoa ja kauniita unia, sitten kun niiden aika on :) 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)