torstai 24. heinäkuuta 2014

Ihana ilta

Ai että kun on ihanaa kun hiukan viileni ilma. Nautiskelin iltateen takaterassilla. Enää on +22 mittarissa ja aurinko laskenut. Päivä olikin todella kuuma, vaikka tykkään lämpöisestä, niin tämä oli jo vähän liikaa. Meillä näytti eniten varjossa +29 ja auringossa +46. Poika vei mittarin auringon puolelle ja nähtiin paljonko lämpöä todellisuudessa siellä on. Huh huh! Tykkään ottaa aurinkoakin, mutta tänään ei kyllä jaksanut yhtään, mieluummin pysytteli varjossa tai sisällä. Meillä ei ole mitään ilmastointia, vain ilmanvaihtolaite, mutta laitan sen yöksi vähän isommalle, vetää viileää yöilmaa sisälle ja päiväksi laitan pois päältä kokonaan, ettei vedä auringon puolelta helleilmaa. Kun ovet ovat kuitenkin läpi talon auki, jotta saadaan läpiveto. Makkareissa on myös ropelli-tuulettimet, kyllä nekin vähän auttaa, vaikka kierrättävätkin vain samaa ilmaa. 

Soittelin puoliskolle sairaalaan, tänään ei käyty siellä, kun tyttären perhe meni. Parempi ettei ole kovin isoa porukkaa kerralla, pieni kahden hengen huone. Siellä on vaan yksi vierastuoli, mutta mies on ikkunapaikalla, niin voi istua ikkunalaudallakin. Hänellä oli kuume edelleen korkealla, 39.2 ja munuaisarvotkaan ei ole laskeneet, ne eivät toimi vielä kunnolla. Liikkuminen on rajoitteista, eli tänään pääsi itse kävellen suihkuun, mutta muuten ei saa lähteä huoneen ulkopuolelle, maksan repeämän takia, lääkäri sanoi että voi uudelleen revetä, jos kovasti liikkuu. Ei nyt ihan lähipäivinä pääse kotiin, mutta eipä sillä kiirettäkään, hyvä hoito lähellä koko ajan. 
Tänään ei onneksi meidän tarvinnut autoilla minnekkään, sai vaan lötkötellä päivän. No tosin, pesin taas pyykkiä, ja laitoin ruokaa, mutta muuten ollut aika helppo päivä. Ronja kävi kaverin kanssa kylillä, kävivät pizzalla ja kaupoissa ja sen jälkeen uimaan, joten tuli kotiin vasta illalla kahdeksan aikaan. Poika oli moottoripyöräilemässä myös illalla, päivälläkin yritti, mutta oli liian kuuma, kun en päästä ilman suojavarusteita lähtemään. Vähän hän välillä kapinoi, mutta sitten näytän taas isänsä takkia, joka repesi ihan riekaleiksi, mutta kaikki suojat olivat ehjät, eli se pelasti paljon. Vaikka ymmärrän että näillä keleillä tulee kuuma, vaikka on vaan suojatakkikin päällä, niin en silti päästä lähtemään ilman sitä. Muutenkin pelkään koko ajan kun hän on jossain pyöränsä kanssa. Nyt vielä enemmän, isänsä onnettomuuden jälkeen. Mitäs te olette mieltä asiasta? 

Taidanpa tänään mennä vähän aiemmin nukkumaan, josko saisi nyt nukuttua, eikä tuo naapurin papparainen nyt taas huomen aamulla alkaisi nurmikkoa leikkaamaan aikaisin. 

Hyvää Yötä murut, huomiseen :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)