keskiviikko 13. elokuuta 2014

Hymy

Onpas tänään ollut onnellinen ja rauhan olotila, ihan koko päivän. Se kumpuaa jostain tuolta sisältä ja tuo sellasen mukavan lämmön sydämeen ja tekee mieli vaan hymyillä.
Jos tiedät mitä tarkoitan?

Oletko kokeillut hymyillä ihmisille, sellaisille joita et tunne, vaikkapa kaupassa tai kun kävelet kadulla tms. Mä tein tänään niin, se vaan tuli ihan automaattisesti ja monet hymyili takaisin. Ihan tuntemattomat. Nuoriso kyllä vähemmän, tuli yksi porukka vastaan jossa oli kaksi tyttöä ja kolme poikaa, jotain 14-16 vuotiaita, luulisin. Kävelin ohitse ja hymyilin heille, tunsin katseet selässäni, varmaan ajattelivat että nyt toi mummeli on kyllä lopullisesti seonnut. Mutta sekin ajatus alkoi hymyilyttämään. Kaupan kassalla on kiva hymyillä kassaneidille tai -herralle, aina tulee hymy takaisin. Olen itse ollut niin kauan asiakaspalvelussa, että tiedän olevan mukavaa kun asiakas hymyilee ja muistaa tervehtiä sekä kiittää. 
Joskus näkee kyllä niin yrmeitä ilmeitä meillä asiakkailla. Toisilla on sellanen tyyli, että ei hymynhäivää, ovat kuin se kaupan kassahenkilö olisi näkymätön. Lätkäistään vaan pankkikortti koneeseen ja ladotaan tavarat kassiin, ei edes vilkaista kuka siinä kassalla on, eikä sanota mitään kun lähdetään. No, kieltämättä joskus voi kassahenkilölläkin olla huono päivä, mutta mä uskon ystävällisyyden voimaan, eli kun hymyilet, tervehdit ja kiität, varmasti tämä henkilö on siitä iloinen ja se parantaa hänen päiväänsä. Siinä on voinut päivän aikana näkyä jo monta yrmynaamaa ja jotain oikein päivän latistajia, valtavan hyvine vitseineen. Hohhoijaa, muistan kun olin joskus nuorena naisena töissä yö-grillillä, pikkasen alko kyllästyttään ne samat vitsit illasta toiseen, kun porukka alkoi valua ulos ravintolasta. Joka toinen mies: "Hampurilainen munalla ja maito rahalla" ja hirvee naurun remakka koko jonossa...kyllä pikkasen kyllästytti..siinäkin olisi ollut pelastavana enkelinä edes yksikin kohtelias, hymyilevä asiakas. 

Mulla on onneksi nyt hymyileviä asiakkaita, kaikki ovat olleet tyytyväisiä hoitoihin ja tulkintoihin. Tänään sai laittaa hoitohuoneeseen jo kynttilät palamaan, kun oli vähän viileämpi ilma. Nautin !!! Hyvää Yötä ja kauniita unia kaikille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)