keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Lokakuun loppu

Uusi viikko taas puolessa jo ja lokakuun loppu häämöttää.

Perjantai
Vain kaksi hoitoa tänään, Enkelihoito ja Kuumakivi. Sitä on nyt varattu, kun ilmat viilenivät. Iltapäivällä poika tuli koulusta linkaten toista jalkaansa, oli kaatunut moottoripyörällä, ihan koulun lähellä. Ilmeisesti vähän liukas kohta, tai niin ainakin mulle sanoi. Teloi polvensa. Ruhjeita ja todella kipeä sekä aika turvonnut. Laitettiin siihen jääpussia. Katsotaan maanantaihin, miltä alkaa näyttämään, kun ei ainakaan ole kovaa särkyä siinä. Illalla vietiin Ronja srk-leirille, 4-6 luokkalaisten viikonloppuleiri. Ihan täpinöissään pakkasi tavaroitaan ja jäi hyvillä mielin sinne. 
Oli aika oudon hiljainen loppuilta, oltiin puoliskon kanssa vaan kahden, kun poikakin oli kavereiden kanssa. Kateltiin telkkaria ja keitettiin teetä, rauhallista!
Lauantai
Aamupäivällä hoitelemassa Hyvän Olon Keskuksessa. Siellä oli seitsemän naisen porukka tullut hoitoihin ja jokainen halusi jotain hoitoa, yhtäaikaa. No, seitsemän hoitajaakin sitten paikalla. Minä tein kuumakivihoidon ja voi miten asiakas tykkäsi siitä. Oli melkein nirvanassa kun hoito päättyi. Tuli itsellekkin taas hyvä mieli, kun voi auttaa ja vielä ihan uutta asiakasta joka ei aiemmin ollut kyseistä hoitoa ottanut. Upeaa oli nähdä muitakin hoitajia ja vaihtaa kuulumisia. 
HOK.in emäntä Aija on hyvä ystäväni ja hän nyt ehdottikin että menisin kohta alkavalle kurssille, Ayurvedinen pää- ja kasvohoito. No, ainahan minä innostun kovasti uusista jutuista ja tiedän miten ihana hoito tämäkin on, itse käynyt siinä pari kertaa. Eli loppuvuodesta aloitan sitten tätäkin hoitoa tekemään.
Sunnuntai
Teinipojalla edelleen polvi turvoksissa, ajateltiin että mennään huomenna sitä näyttämään lääkärille. Ronjakin tuli kotiin leiriltä, hänellä oli iholla jotain outoa ihottumaa. Ensin ajattelin että joku rokko, mutta näyttivät enemmän kuitenkin ötökän puremilta. Siis hän mukaan huomenna lääkärikäynnille. Oltiin menossa lapsenlapsen Willen synttäreille ja soittelin ensin että voimmeko tulla, kun ei tiedetty mitä ihottuma on, lopulta päätettiin että mennään.
Siellä olikin kovat bileet menossa ja upea kakku, jonka vanhin tyttäreni oli leiponut siskonsa pojalle. 
Maanantai
Aamulla terveyskeskukseen kummankin lapsen kanssa. Ilmoittauduttiin n.klo 9 aikoihin ja lääkärille päästiin n.klo 12. Jihuu! Kiva maanantai retki terkkariin! Sisällä oltiin sitten puolisen tuntia. Ronja sai antibioottikuurin ja ihottuman kutinaan histamiinia, pojan polvea lääkäri hiukan väänteli ja oli sitä mieltä ettei siellä mitään ole rikki, nestekertymää vain ja käski tulla keskiviikko aamuna uudelleen, hän sitten punkteeraa. Kyselin että eikös tätä kuvata, oli sitä mieltä ettei ehdi enää kuvia odotella, kun vuoro päättyy. Hmmm...
Muuten olikin sitten vapaapäivä, paitsi yksi hoidon välitys aamusella :)
Tiistai
Aamulla terapiaan. On se niin kiva aina käydä siellä. Jutellaan paljon muustakin kuin mun sairaudesta. Ja mikä ihaninta, tiedän ettei asiat mene eteenpäin, voi avautua ihan huoletta kaikesta. Hoitoja loppupäivä!
Keskiviikko
Ja eikun uudelleen terkkariin pojan kanssa. Meillä ei siis ollut aikaa, koska oma lääkäri oli akuuttina, pyysi tulla heti kasilta ja niinhän me mentiin. Odoteltiin reilu puoli tuntia ja poika pääsi toimenpide huoneeseen. Siellä taas odoteltiin 20 min. lääkäriä. Hän sanoi että imee pois nestettä niin kipukin helpottaa. Pelkäsin että miten poika reagoi pitkään neulaan, on ollut pienempänä todella neula- ja kipuherkkä, ei antanut ottaa ilman Emlaa verikoettakaan, mutta ei mitään, kaikki sujui hyvin. Paitsi, ei tullutkaan nestettä, vaan ruiskullinen verta! Lääkäri sanoi, ettei tää nyt ollutkaan sitten ihan niin yksinkertainen juttu. Verentulo tietää sitä, että siellä onkin jotain rikki. Huhhei ja maanantaina sanoi ettei tarvita kuvausta! Kirjoitti myös lähetteen magneettikuvaukseen Tampereelle, jonne pitää itse tilata aika. Sitten ilmoittautumaan röntgeniin ja taas odottelemaan, päästiin kyllä aika nopeasti, onneksi. Hoitaja pyysi että odotellaan vielä lääkärille, hän katsoo kuvat. No, odoteltiin tunti, odoteltiin toinen, kävin kysymässä että jokos kohta päästään vastaanotolle. Hoitaja sanoi että muistuttavat lääkäriä. Kului vielä puoli tuntia ja sitten kävin sanomassa, ettei enää odotella, vaan lääkäri saa soitella kotiin tuloksia ja tullaan sitten uudelleen jos jotain toimenpidettä tarvitaan. Puoli kahdentoista jälkeen oltiin kotosalla takaisin. Kyllä aamukaffi maistui hyvältä, tai olikohan jo päiväkaffi. En aamulla sitä ehtinyt juoda, kun tuli niin kiire lähtö. 

Lääkäri soitteli iltapäivällä, hän ei ollut nähnyt kuvissa mitään erikoista. Röntgenlääkäri tulee huomenna ja katsoo kuvat. Infoaa asiasta oma lääkäriämme, joka soittelee meille, jos on paikalla..juuri niin..itse sanoi, että soittaa jos on paikalla. Kysyin että mites me sitten tieto saadaan jos hän ei soita, niin sanoi että kyllä hän varmaan on paikalla. Tällaista meillä terkkarissa..dääm..jos ei soittoa kuulu aamupäivän aikana, ajelen paikanpäälle ja kyselen tuloksia. Polvi on kuitenkin sellainen paikka, että se pitää hoitaa kunnolla tai kipuilee vielä joskus myöhemmin. 

Mukavaa illan jatkoa ja kauniita unia sitten kun niiden aika on :)


Rakkaudella Elina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)