keskiviikko 19. elokuuta 2015

Startti

Olen alkanut heräämään vähän aiemmin aamusella. Ihanaa hiljentyä ja meditoida kaikessa rauhassa aamuhämärissä terassilla, viltti harteilla. Tämän aamun usvat ja auringonnousu klo 06.00
Tänään se alkoi, Cambridge valmennuksen eka viikko, laihdutusta ja hyvää oloa. Kyllä niitä kiloja jo onkin kertynyt kummasti lisää noin kuuden vuoden aikana, parikymmentä ylimääräistä joista nyt päätin saada pois ainakin kymmenen, mieluummin vähän enemmän.

Sateenkaaressa alkoi siis Cambridge valmennusryhmä, 10 viikkoa, jona aikana pitäisi tippua paino ainakin hiukan. Ihana tsemppari ja valmentaja Satu Pispa Ylöjärveltä, vetää nyt 7 naisen porukkaa jolla jokaisella on halu päästä ylimääräisistä läskeistä eroon. 

Pari-kolme vuotta sitten en olisi vielä tähän pystynyt, no oikeastaan en edes jaksanut ajatella mitään laihdutukseen liittyvää. Nyt se tuli ajankohtaiseksi, jo oman terveydenkin kannalta. Nivelet on alkaneet olla kankeammat aamuisin ja selkä kipeytyy aiempaa helpommin. Ikä siis tekee myös tehtävänsä, mutta yhtenä osasyynä on varmasti tämä ylipaino. Kävelen kyllä aamuisin, mutta kun sitä mässyttää päivät pitkät kaikkea makeaa, pullaa, ja ennenkaikkea suklaata, se on ollut paheeni jo vuosia, ei ihme vaikka paino nousee. Olen myös lohtusyöjä, syön suruuni ja tietysti aina makeaa. Lisäksi ruokarytmini on ihan sekaisin, syön aamulla, koko päivän syömättä ja illalla sitten jääkaappi tyhjäksi. Tietysti osasyynä on nyt masennuslääkityskin, joka edelleen jatkuu. Mutta nämä on niitä selityksiä, kyllä peiliin saa katsoa ja sieltä se syyllinen näkyy. Varsinainen herkkupeppu, noin kauniisti sanottuna :)

Tänään oli ensimmäinen muutospäivä ruokailuun. Cambridgessä on erilaisia tasoja, joista voi aloittaa, minä aloitin tasolta kolme, jossa syödään kolme heidän ateriaansa päivässä. Ne sisältävät kaikki hivenaineet ja vitamiinit joita tarvitaan. Lisäksi saa syödä aamupuuron, kahvin, leipää ja kerran päivässä "kunnon ruokaa". Ruoat ostetaan aina viikoksi kerrallaan, kokoontuminen ja punnitus kerran viikossa. Siellä mietitään onko taso sopiva, erilaisia teemoja esim. liikunta jne. Tärkein tietty se ryhmän tuki ja tsemppaus. Tässä minun ensimmäisen viikon ruokapakettini, otin kaikkea yhden, maistelen ja valitsen sitten ensi viikon ruoat niistä joista tykkäsin. Hinnaksi tulee noin 65-80e, riippuen siitä mitä pakettiinsa haluaa. 
Tänään aloitin, ja voi vitsi mikä työ saada syödyksi kaikki tarvittava määrä ja lisäksi 2litraa vettä. Yhtään ateriaa ei saa jättää väliin, siinä pitää olla tarkkana. Kolmostasolla syödään 1000 kaloria/päivä.

Tämän päivän ateriat:

Aamiainen
Puuroa mustikoiden kera, kahvimukillinen ja puolikas ruispalasiivu jonka päällä sipaisu oivariinia, kurkkua ja persiljaa. 
Lounas
Cambridge suklaapirtelö (aivan ihanaa!!) ja mango-hedelmä (eikä jäänyt nälkä)
Välipala
½litran mukillinen teetä ja Cambridge patukka, namskis! (on muuten täyttä tavaraa, saa kunnolla pureskella)
Päivällinen
Tuntui jo että en jaksais ahtaa vatsaani enää mitään...mutta kun kaikki ateriat pitää syödä.
Tämä oli sitten se "kunnon ruoka", tälle päivälle. Kaalikääryle, kaksi pientä uutta perunaa, tomaattia, salaatinlehtiä, paprikaa, kurkkua ja lusikallinen raejuustoa. 
Iltapala
Cambridge-puuroa, josta en erityisemmin tykännyt, ensi viikolle en ota ainakaan tätä puuroa. Lisäksi omenapaloja, minulle sopiva annos, tarvitsen iltaisin pureskeltavaa, koska olen tottunut syömään silloin. Sekä mukillinen vettä.
Näillä tänään! Nyt nukkumaan vatsa aivan täynnä...

Enkeleitä päivääsi
Elina 
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)