lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mökin tarina

Leikkimökki hankittiin meille kun Ronja oli noin 5-6 vuotias. Teetimme sen puoliskon kaverilla aika paljon isommaksi kuin "normit" leikkimökit, ihan sen takia että sitä voi talviaikana käyttää varastona ja onhan siellä sitten säilytettykin polkupyöriä jne.

Mökki tuli meille puuvalmiina ja ilman katetta. Itse maalasimme sen samanväriseksi kuin talomme on ja kattokin tehtiin tiilistä. Valmistaja toi sen traktorilla ja peräkärryllä joka oli varustettu nostolaitteella. Mökki nostettiin paikoilleen ja siinä se on nököttänyt samalla paikalla tähän päivään asti. Monta lintua ja oravaa on siinä riippunut lintulauta nähnyt. Oravat juoksivat aina katteen alapuolta pitkin, piilossa Helmi-herralta. Terassin alaosan eteen laitettiin lautoja, koska Helmi-herra vaani terassin alla aina pikkulintuja jotka erehtyivät napsimaan maahan pudonneita siemeniä. Pari lintua kissa siitä ehti napata ennenkuin huomattiin tilanne ja peitettiin hyvä vaanimispaikka.
Ronja on leikkinyt siellä paljon, yksin, serkkujen sekä kavereiden kanssa. Kauppaa, kotia, piknikillä ovat siellä olleet ja yöpyneet jne. Ruokaa on valmistettu hellalla ja nukkea nukutettu rattaissa. Kahviteltu ollaan yhdessä, kun tyttö keitteli hyvät kahvit mummille ja keksejäkin oli tarjolla. Kalusteitakin sinne ostettiin ja vaarikin teki jotain. 
Nyt leikkimökki on kuitenkin ollut ilman leikkijöitä jo jonkin aikaa. Pienimmillä lapsenlapsilla on kotipihoissaan mökit joten leikit leikitään niissä. Ronja täyttää 12 syksyllä ja nyt on hänelläkin jo toisenlaiset jutut menossa. Päätimme sitten koko perhe yhdessä, että leikkimökki voidaan myydä pois, joillekkin toisille lapsille leikkipaikaksi. Tilalle tulee ainakin isompi varasto ja olen esittänyt toiveen kesähuoneesta jossa voisi ohjata enkeli-iltoja, nuoriso yöpyä, kestittää vieraita tms. Katsotaan mitä saamme aikaiseksi.

Laitoin mökin viikko sitten facebookin kirpparille ja ihan hämmästyin miten suuri kysyntä sillä oli, monta varaajaa jonossa. Mutta, kuljetuksesta tulikin ongelma muutamille. Löytyihän varanneiden joukosta sitten perhe jolla kuljetus jo järjestyksessä. Kalusteet myytin erikseen ja nekin meni ihan 3-4 päivän aikana, eri perheisiin. Nyt ne siis kaikki ilahduttavat joitain pieniä tyttöjä tai poikia. 

Näkemiin leikkimökki! Toivotaan sinulle vielä paljon kivoja leikkijöitä kattosi alle!  


Kiitos kun kävit lukemassa!

Enkeleitä päivääsi
Elina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)